1%-os támogatás
Adószámunk:
18570209-1-10

Szeretettel köszöntjük minden kedves látogatónkat Egyesületünk honlapján
Email: info kukac hvkme.hu
AZ EGYESÜLET
TEVÉKENYSÉGE
A TAGSÁG FELTÉTELEI
Impresszum


<<<Vissza a lap tetejére


Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége lapja
KÖZLEKEDÉSI
KEDVEZMÉNYEK

MUNKALEHETŐSÉG
AKADÁLYMENTESÍTÉSI
TÁMOGATÁS
GÉPJÁRMŰÁTALAKÍTÁS
SEGÉDBERENDEZÉSEK
 
BEMUTATKOZÁS
AZ EGYESÜLET
TEVÉKENYSÉGE
A TAGSÁG FELTÉTELEI

MUNKALEHETŐSÉG
AKADÁLYMENTESÍTÉSI
TÁMOGATÁS
KÖZLEKEDÉSI
KEDVEZMÉNYEK
Impresszum


Mozgáskorlátozottak
és Egyéb Fogyatékossággal Élők Napja

       2011. június 22-én a Hatvan Város és Környéke Mozgáskorlátozottainak Egyesülete egésznapos figyelemfelhívó rendezvényt tartott a hatvani Liszt Ferenc Vasutas Művelődési Házban.

Bár a vendégek regisztrációja 9 órától, míg az első köszöntő beszéd 9.30-kor kezdődött, már 7 órától nagy készülődés folyt a Liszt Ferenc Vasutas Művelődési Házban, amit a helyiek Dali néven ismernek jobban. Megérkeztek az önkéntesek, felállították a sátrakat és az üstházakat, míg mások a kiállításon végezték az utolsó simításokat és elfoglalta helyét a Guruló Műhelyhálózat szervizkocsija is, ahol a rendezvény ideje alatt kedvezményes áron lehetett gyógyászati segédeszközöket javíttatni.

Külön köszönet illeti azokat az önkénteseket, akik gépjárművel segítették a környékbeli mozgás-sérültek, a kiállítási anyagok és a padok, asztalok szállítását a rendezvény helyszínére és vissza otthonaikba, a vasútállomásra illetve a Grassalkovich Művelődési Házba, és a hatvani Önkormányzat épületébe.

Rendezvényünk fővédnöke Szabó Zsolt, Hatvan város polgármestere, országgyűlési képviselő volt, aki megnyitóbeszédében beszédében említést tett arról, hogy a város vezetése civil házat kíván létrehozni, ahol a mozgáskorlátozottak is helyet kapnának.
Szakály József, a MEOSZ főtitkára elmondta: a különböző civil szervezetek közötti összefogásé a jövő. Bár még sokaknak furcsa a különböző vallások, missziós szervezetek részvétele az ehhez hasonló rendezvényeken, a közös munka nagyobb (el) ismertséget hoz és a fennállásának 30. évfor-dulóját ünneplő MEOSZ vezetőjeként örömmel látja, hogy a mozgáskorlátozottak is egyre nyitottabbak mások felé, és a társadalom is kezdi jobban elfogadni a fogyatékossággal élő embereket. 
Az elfogadást segítette a mozgáskorlátozott és egyéb fogyatékossággal élő művészek alkotásaiból készült kiállítás, ahol a kézzel, illetve szájjal festett olajképektől kezdve, a fotókon, maketteken,  a horgolásokon, a bal kézzel készült hímzésen, a gobelineken, decoupageon át a textilművészetig mindenféle kézzel készült (néhány esetben már kiállításokon díjazott) műveket lehetett megtekinteni. Az egyesület ifjúsági csoportja is bemutatta a közel fél éves fennállása alatt készített, főleg ünnepekhez kapcsolódó kézműves munkáit.


Az önkéntesek segítségével az utóbbiakhoz hasonló kézműves termékeket (memóriakarkötőt, képeslapot, hűtőmágnest) lehetett készíteni az udvaron.A színpadon fellépő művészek között is voltak különböző fogyatékossággal élők, és a helyi református egyház bábcsoportja és ifjúsági énekegyüttese is szép, érdekes műsorral készült
a legfiatalabbaknak. Ellátogatott rendezvényünkre a Koreai Református Egyházhoz tartozó  Milal (jelentése: gabonamag), mozgáskorlátozottakat támogató nemzetközi keresztyén missziószervezet konferenciájának küldöttsége is, Na Ki Ho lelkipásztor vezetésével. A csoport tagjaként Roland Walta kerekesszékes, halmozottan sérült fiatalember művészi eszközökkel tett tanúbizonyságot hitéről.A  fellépők között voltak a Szivárvány Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Intézmény gondozottai, Napsugár Anna az ország egyetlen jeltáncművésze, Piller Balázs mozgáskorlátozott fiatal, a Baross Gábor Általános Iskola énekkara, az ecsédi Kacus néptánccsoport, Ludányi Noémi énekesnő és a Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub.

Délben a helyszínen készült gulyás mellé meglepetés is járt: a Family Frost Kft. ajándékaként egy-egy jégkrémet kapott mindenki.

Maga a rendezvény megtartása is szép és követendő példája volt az összefogásnak. Önkéntesek készítették a gulyást, önkéntes munkában szállítottak személyeket és a vendéglátást segítő eszközö-ket. Támogatóink között szerepeltek magánszemélyek, önkormányzat, non-profit és profittermelő cégek. Fellépőink között nyugdíjasok, mozgáskorlátozottak, és egyéb fogyatékossággal élők is voltak.
Jó lenne az itt megtapasztalt összefogást az élet minden más területére is kiterjeszteni, mert azt megállapíthatjuk: valami elindult.

Munkában a "Guruló" szerviz


Szabó Zsolt Polgármester megnyitja a rendezvényt


A kiállítás


- További képek hamarosan -