1%-os támogatás
Adószámunk:
18570209-1-10

Szeretettel köszöntjük minden kedves látogatónkat Egyesületünk honlapján
Email: info kukac hvkme.hu
AZ EGYESÜLET
TEVÉKENYSÉGE
A TAGSÁG FELTÉTELEI
Impresszum


<<<Vissza a lap tetejére


Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége lapja
KÖZLEKEDÉSI
KEDVEZMÉNYEK

MUNKALEHETŐSÉG
AKADÁLYMENTESÍTÉSI
TÁMOGATÁS
GÉPJÁRMŰÁTALAKÍTÁS
SEGÉDBERENDEZÉSEK
 
BEMUTATKOZÁS
AZ EGYESÜLET
TEVÉKENYSÉGE
A TAGSÁG FELTÉTELEI

MUNKALEHETŐSÉG
AKADÁLYMENTESÍTÉSI
TÁMOGATÁS
KÖZLEKEDÉSI
KEDVEZMÉNYEK
Impresszum


Retro Fesztivál Hatvanban
Újra nyertünk a főzőversenyen!

       Hatvanban 2011. július 23- 24- én a strand területén kétnapos Retro Fesztivált szervezett az önkormányzat szépségversennyel, főzőversennyel és focibajnoksággal és sztárfellépőkkel. Szombaton  játszották a strandfoci bajnokság elődöntőit és ezen a napon került sor a Strand Szépe megválasztására is. Bár az idő nem igazán kedvezett a rendezvénynek, szombaton mégis tömeg fogadta a Strand Szépe-jelölteket és a show világában jártas "ítészüket", Alekoszt. A szórakoztató és szemet gyönyörködtető versengés után Korda György és Balázs Klári hozott igazi retrohangulatot városunkba, melyet az esti disco lemezlovasai, Dj. Papas és Dj.Gézu is hajnalig fenntartott.


       A főzőversenyre vasárnap reggel hat órától készülődtek a csapatok, állították a sátrakat, bográcsokat, üstöket, pakolták az asztalokat, székeket.
A sátrak díszítése is a múltat idézte, előkerültek a családias hangulatot idéző kézimunkák, kulacsok, karikás ostorok, szőttesek, sőt egy léckerítés-elem, valamint egy eredeti Pannónia is. A sátrak díszítésében sokkal inkább a hagyománytisztelet dominált, mint a 60-as, 70-es évek "retro" lakberendezési, tálalási stílusa.
A tűzgyújtás után összeszokott munkával kezdte a főzést a csapatunk a nagy sürgés-forgás közepette mindenütt jó hangulatban készültek a finomságok.

Főszakácsunk, Fergéné Rózsika kapitányként irányította a csapatunkat, miközben Ványi László mesterszakács körbejárta a helyszíneket elbeszélgetett a csapatokkal, s biztatva a szakácsokat figyelte a főzés előkészületit és a folyamatát. Zenei aláfestésként a színpad felől az elmúlt évtizedek slágerei szólak. Aki éppen nem a bográcsa, üstje, gáztűzhelye (!) körül tüsténkedett, megkísérelhetett helyesen kitölteni a Hatvan város történetéből összeállított totót.Az ételek zsűrizése 12.30 után kezdődött. Szépen megterített, virággal, szőttesekkel, hímzett terítőkkel díszített asztalokra, (kivételes esetben egy motor tankjára) helyezett finomságok és izgatott szakácsok kukták, szurkolók várták a bíráló bizottságot. A zsűri körbejárta a helyszíneket, megkóstolt minden ételt, szemrevételezte a dekorációt és ezek alapján hozta meg döntését. Mi pedig jó étvággyal megettük amit főztünk, megkínáltuk az arra járókat, a sátrunk előtt még táncra is perdültek  a vendégek. A jó hangulat, tehát már az eredményhirdetés előtt is garantált volt, amikor még nem is sejtettük, mekkora sikert aratott a bírálók körében hortobágyi pörköltünk.

       Az eredményhirdetésre, 16.30-kor került sor, négy kategóriában hirdettek győztest. A levesek kategóriáját a Báki csapat halászleve nyerte meg, a legjobb hagyományőrző étel az Újszerű Technikai Sportok Egyesületének roston sült sertéskaraja lett, míg az egyéb étel kategó-riában a Cigány Kisebbségi Önkormányzat helyszínen készült mákos bejglije vitte el a pálmát.
A pörkölt kategória győztese - nagy meglepetésünkre - a Hatvan Város és Környéke Mozgáskorlátozottainak Egyesülete lett. Tűzről pattant szakácsnőnk, Fergéné Rózsika főztje idén sem talált legyőzőre, így egymás után két évben is kategória győztes lett csapatunk. Ám az igazi meglepetés még csak ezután jött!
Nagy örömünkre az első helyezésért járó kupa mellé, az abszolút győztesnek járó vándorserleget is elhoztuk. Gratulálunk a nyerteseknek és minden csapatnak, akik vállalták a megmérettetést!