Szeretettel köszöntjük minden kedves látogatónkat Egyesületünk honlapján
Email: info kukac hvkme.hu
BEMUTATKOZÁS
AZ EGYESÜLET
TEVÉKENYSÉGE
A TAGSÁG FELTÉTELEI
Ajánlott böngészők:
Google Chrome
Internet Explorer
Firefox


Ajánlott képernyőfelbontás: 1024x768

Impresszum


<<<Vissza a lap tetejére


KÖZLEKEDÉSI
KEDVEZMÉNYEK

MUNKALEHETŐSÉG
AKADÁLYMENTESÍTÉSI
TÁMOGATÁS
GÉPJÁRMŰÁTALAKÍTÁS
SEGÉDBERENDEZÉSEK
 
AZ EGYESÜLET
TEVÉKENYSÉGE

IRODA-TÉRKÉP
Ügyfélfogadás:
Hétfő és szerda 8-12-ig
1%-os támogatás
Adószámunk:
18570209-1-10

1%-os beszámoló
>>>(pdf)

Sorstársi tanácsadás
Kilenc darab kerekesszéket ajándékozott el a Hatvan Város és Környéke Mozgáskorlátozottak Egyesülete. Az eszközöket a városban élő magánszemélyek és a helyi szociális intézmények kapták.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza már három éve minden esztendőben ötszáz kerekesszékkel ajándékozza meg a Mozgáskorlátozottak Országos Szövetségét.

A szervezet a tagegyesületei között megpályáztatja az eszközöket, így került hatvanba kilenc darab kerekesszék, amelyek ma találtak gazdára. Hegedűs Jánosné Erzsike néni betegsége miatt nagyon nehezen mozog, így kiemelkedően fontos számára a kerekesszék. Azt mondja, már azon gondolkozott, hogy bérel egyet. - Kimondhatatlanul örülök ennek, hiszen most már gyakrabban ki tudok majd menni a levegőre, a kertbe - mondta.

Szinyei András elmondta, számára felemelő érzés volt látni a szervezet önzetlen munkáját, segítségét, valamint Erzsiken néni kendőzetlen örömét. - Amikor ezt látja, hallja az ember, akkor egyértelműen az öröm tölti el. Az a gondolat futott bennem végig, hogy milyen jó, hogy ilyen civilszervezetek vannak, mint a Hatvan Város és Környéke Mozgáskorlátozottak Egyesülete, akik azon fáradoznak, hogy miként tudna ilyen és hasonló esetekben segíteni - fogalmazott az alpolgármester.


Még két magánszemélyt ajándékoztak meg egy-egy eszközzel, valamint a Idősek Otthona Hatvan három, a kórház kettő, és a Szivárvány Szociális és Gyermekjóléti szolgálat egy kerekesszékkel lett gazdagabb. - Tavaly óta nem csak magánszemélyek, intézmények is részt vehetnek a pályázaton, így most szélesebb rétegnek tudunk segíteni. Megkerestük a város szociális intézményeit, és közösen dolgoztunk. Kilenc darab kerekesszéket sikerült elhoznunk, amelynek összege mintegy 720 ezer forint - részletezte Bódi Jolán, a Hatvan Város és Környéke Mozgáskorlátozottak Egyesületének elnöke.


Megyénkben a hatvani szervezet pályázata volt a legsikeresebb, Egerbe hat, Hevesre pedig négy eszköz került.


Tejes cikk - képes beszámoló >>>

(forrás - cikk és képek: hatvanonline.hu)- Sikeres kerekesszék pályázat -
Hatvanonline - képek