Szeretettel köszöntjük minden kedves látogatónkat Egyesületünk honlapján
Email: info kukac hvkme.hu
BEMUTATKOZÁS
AZ EGYESÜLET
TEVÉKENYSÉGE
A TAGSÁG FELTÉTELEI
Impresszum


<<<Vissza a lap tetejére


KÖZLEKEDÉSI
KEDVEZMÉNYEK

MUNKALEHETŐSÉG
AKADÁLYMENTESÍTÉSI
TÁMOGATÁS
GÉPJÁRMŰÁTALAKÍTÁS
SEGÉDBERENDEZÉSEK
 
AZ EGYESÜLET
TEVÉKENYSÉGE

IRODA-TÉRKÉP
Ügyfélfogadás:
Hétfő és szerda 8-12-ig
1%-os támogatás
Adószámunk:
18570209-1-10

1%-os beszámoló
>>>(pdf)

Sorstársi tanácsadás
Tóparti megmozgató

2013. augusztus 31-én Rózsaszentmártonban rendezte meg a Hatvan Város és Környéke Mozgáskorlátozottainak Egyesülete (HVKME) a Mozgáskorlátozottak és Egyéb Fogyatékossággal Élők Sportnapját.
Gyönyörű környezetben, a rózsaszentmártoni horgásztó partján mintegy százan gyűltek össze, akik a HVKME szervezésében fogyatékossággal élők számára szervezett sport, rehabilitációs és kulturális programokon vettek részt.
A fogyatékossággal élő emberek, különösen a mozgáskorlátozottak - gyakran a fizikai állapotukból fakadó közlekedési nehézségek miatt is - hajlamosak az elszigetelődésre, elmagányosodásra, ami súlyosabb egészségügyi problémákhoz vezethet.  Ezért tartja fontosnak a HVKME, hogy évente több alkalommal is kimozdítsa, kirándulásra, rehabilitációs, kulturális, lelkiségi, vagy akár sport rendezvényre hívja őket, amihez évről-évre segítséget nyújtanak a Hatvan Város Önkormányzata által nyújtott pályázati források, a MILAL (magyarul: gabonamag) koreai keresztény missziós szervezet és számos önkéntes segítő munkája.

A jelentkezőket autóbusz szállította a nyár végi "kirándulás" helyszínére, ahol helyet foglalhattak az árnyat adó sátrak alatt.

Fáczán József nemcsak érdekes előadást tartott Rózsaszentmárton történetéről, de szájharmonikán is játszott a lelkes közönség előtt. A Rózsaszentmártoni Nyugdíjas Klub képviseletében fellépett Hegyi Istvánné, aki verset mondott, majd  Fáczán Józseffel(2) operett dalokat adtak elő. Pallag Attiláné humoros szavalata mindenkit megnevettetett.

Jang Bokyeung, a Koreai MILAL keresztény misszió vezetője egyházi dalokat énekelt, Fonyódi Imre gitáron kísérte. Ezután Návai Ildikó gyógytornász vezetésével ülve is végezhető tornagyakorlatokat tanultak a résztvevők.

Ezt követően különböző ügyességi játékokat (horgászat, célbadobás, lengőteke) is találhattak a tóparton. Állapotuktól függően, akik tudták körbe sétálták a tavat, akár gyógyászati segédeszközzel is.

A városi főzőversenyekről már jól ismert Ferge Károlyné és csapata közben már elkészítette a babgulyást. 

A finom ebédet a Táltos íjászegylet képviseletében érkezett Tóth János íjászbemutatója, a "para-íjászat" kipróbálása, végül pontozásos íjászverseny követett. A karikás ostorokat is ki lehetett próbálni.

A többség csak a hazainduláskor döbbent rá, milyen gyorsan elrepült az idő.
A résztvevők száma, az általuk adott pozitív visszajelzések, és már a buszban elkezdődött "következő alkalom szervezése" is azt bizonyítja, hogy a fogyatékossággal élők igénylik az ilyen és ehhez hasonló összejöveteleket.