Rólunk

A Hatvanban élő mozgáskorlátozott emberek helyi érdekképviseleti szerve már a MEOSZ megalakulásának évében tagja lett az országos szervezetnek, mint a Mozgássérültek Heves Megyei Egyesületének Hatvani Csoportja.
Az önállóság hiánya kezdetben visszavetette a csoport fejlődését, hiszen ekkor még sem állandó helyiséggel, sem önálló anyagi bázissal nem rendelkezett. 1992. szeptember 4-én a továbblépés érdekében kilép a megyei szervezetből és önálló jogi személyiségként, röviddel később pedig már, mint a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) önálló tagjaként folytatja tovább munkáját. Így tehát megalakult a Hatvan Város és Környéke Mozgáskorlátozottainak Egyesülete, mely Hatvan város mellett a környező vidék mozgássérült személyeinek érdeképviseletét is magára vállalta.

Jelenleg az egyesület 628 regisztrált taggal, melyből az aktív tagok száma 546 fő, és 13 helyi csoporttal működik. A helyi csoportok a környező falvakban élő mozgássérült embereket fogják össze. Helyi csoportok vannak: Apcon, Boldogon, Csányban, Ecséden, Heréden, Horton,
Ó-Hatvanban, Új-Hatvanban, Kerekharaszton, Lőrincin, Nagykökényesen, Petőfibányán, Rózsaszentmártonban, és Zagyvaszántón.

A fogyatékossággal élők szervezeteivel, a helyi kistérségi önkormányzatokkal, és szociális tevékenységet végző szervezetekkel, a munkában közvetlenül résztvevő civil önkéntesek segítségével végzi tevékenységét. Egyesületünk tagdíjakból és különböző – önkormányzati, pályázati támogatásokból, adományokból tartja fenn tevékenységét, szolgáltatásait, melyet nem csak tagjai számára biztosít, hanem közhasznú tevékenységként végzi, minden rászoruló számára.